Gönderen Konu: ÖNEMLİ!! Yasa değişikliği hakkında bilgisi olan var mı?  (Okunma sayısı 316 defa)

Çevrimdışı TA1HZ

Ruhsatsız telsiz bulundurana ağır ceza



TBMM İçişleri Alt Komisyonunda, Telsiz Kanununun Bazı Maddelerinin Değiştirilmesi Hakkında Kanun Tasarısı benimsendi.
10 Ocak 2008 18:14
Yazı boyutunu büyütmek için               
 
Yapılan düzenlemelere göre, kullanma izni almaksızın telsiz tesisatını çalıştıranlar 500 YTL, ruhsat almadan telsiz bulunduranlara 2 bin YTL idari para cezası verilecek. Telsiz kanununa muhalefet suçlarına ilişkin cezalar, mülki amir ile denizlerde Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından kesilebilecek.

Cezayı derhal ve defaten ödemeyen veya teminat göstermeyen deniz ve kara ulaşım araçları, para cezası ödeninceye kadar sefer ve faaliyetten men edilecek.

İdari para cezalarının kesilme usul ve esasları, makbuzların şekli ve dağıtımı gibi konular, kanun yürürlüğe girdikten 6 ay içinde İçişleri Bakanlığı tarafından yönetmelikle belirlenecek. Böylelikle, tasarıda ruhsat almadan telsiz bulunduranlara verilen 500 YTL para cezası, Alt Komisyonda 2 bin YTL'ye çıkarılmış oldu.
 
http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=292326

Konu hakkında bilgisi olan var ise paylaşırsa sevinirim.
Saygılarımla.
Tevfik Aydın KAZANCIOĞLU
TA1HZ
Konum KN41MC

Çevrimdışı TA2E

Çağrı işareti olmayan ve bitlik'te resmi olmayanlara cevap vermeyeceğim.
TA2E

Çevrimdışı TA2E

Çağrı işareti olmayan ve bitlik'te resmi olmayanlara cevap vermeyeceğim.
TA2E

Çevrimdışı TA2E

Ynt: ÖNEMLİ!! Yasa değişikliği hakkında bilgisi olan var mı?
« Yanıtla #3 : 10 Ocak 2008, 22:24:40 »
Tekrar       http://www2.tbmm.gov.tr/d23/1/1-0428.pdf      bu pdf nin 14.sayfasında denizlerde telsiz kanununa muhalefeti kasttetiği anlaşıldı.Ta Ecevit zamanında verilmiş bir önerge.
Bilginize
TA2AAB
Çağrı işareti olmayan ve bitlik'te resmi olmayanlara cevap vermeyeceğim.
TA2E

Çevrimdışı TA1HZ

Ynt: ÖNEMLİ!! Yasa değişikliği hakkında bilgisi olan var mı?
« Yanıtla #4 : 11 Ocak 2008, 10:34:55 »
Bilgi için teşekkürler. Her ne kadar bu değişiklik deniz taşıtları ile ilgili olarak verilsede Telsiz Kanununda hükümler genel kullanım için. Bundan tüm kullanıcılar etkilenecektir. Bu hali ile yasa çıktığında denizde Sahil Güvenlik çevirdiği teknede bulunan telsiz ile ilgili işlem yaparken bizler sahada Jandarma ya da Emniyet güçleri tarafından çevrildişğimizde farklı muameleye tabi olmayacağız.  Acaba cep telefonları için daha önce çıkarılan af benzeri bir uygulamanın amatör cihazlar içinde olması yolunda bir çalışma yapılıp pek çok amatörün tepesinde Demokles'in kılıcı gibi duran kayıtsız cihazlardan kurtulunamaz mı?
Bir gün bir yetkili çıkıp muhtelif ilanlarda bahsi geçen cihazlar hakkında ciddi ciddi uygulama yapsa her halde başı derde girmeyen amatör kalmaz yurdumuzda. Buna mutlaka bir çare bulunması gerektiğini düşünüyorum. "Bana kimse dokunmuyor, öyleyse bana ne" mantığı ve "tek başıma bir şey yapamam"  ile sürüncemede dururuz. Birlik olup TBMM ilgili komisyonlarda sesimizi bir şekilde duyurup bu soruna çare aranması gerekiyor.
Saygılarımla.
Tevfik Aydın KAZANCIOĞLU
TA1HZ
Konum KN41MC

Çevrimdışı TA2HM



    TA Callbook kaydı

    Murat Asal
    ANKARA
  • OM/YL
  • ***
  • İleti: 155
  • HAYATI NEREDEN SEVERSENİZ, ORADAN YAKALARSINIZ.
Yasa değişikliği hakkında bilgisi olan var mı?
« Yanıtla #5 : 13 Ocak 2008, 12:54:55 »
Tevfik bey iyi günler dilerim. Yukarıda belirtmiş olduğunuz düşüncelerinize ben de katılıyorum. Bu konuda biz amatörler olarak bir şeyler yapmamız gerekiyor. Amatör Telsizcilerin bu kadar özverili çalışmalarıyla ve hiç bir karşılık beklemeden yapmış oldukları çalışmaların artık Ankara'nın da duyması gerektiğine inanıyorum. Yapmış olduğumuz çalışmalarımızı ne kadar ciddiye aldığımızı ve neler yapabildiğimizi anlatarak çıkarılacak olan Kanun ve Yönetmeliklerde bizi ilgilendiren kısımlarında bizim de birşeyler ekleyerek ve bu işi daha olumlu şartlarda yapmamızı sağlamalıyız. Ancak aramızda bulunan ve maalesef amatör telsizcileri kendilerine çıkar kapısı olarak görüp, farklı beklentiler içerisine giren hatta piyasada bulması zor olan malzemeleri çeşitli çevrelerle yapmış oldukları kişisel ilişkiler çerçevesinde tekellerine toplayıp, bunları faiş paralara bize satan bazı amatör telsizcileri de aramızdan ayıklamalıyız ki, bu sesimizi duyururken bunların yapmış oldukları ve tüm amatörlere mal edilen olumsuz düşünceleri sesimizi duyuracağımız makamların kafasından silmeliyiz. Bu konu ile ilgili olarak http://www.ta7ka.com/forum/showthread.php?tid=44 linkinde bir duyuru bulunmaktadır. Temennim o dur ki; Türk Amatör Telsizcileri de Avrupa ülkelerinde bu faaliyeti yapan Amatör Telsizcilerle aynı imkanlara sahip olarak, ülkemizin sesini tüm dünyaya duyurabilmemiz ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmektir. Saygılarımla.

Murat ASAL
TA9AS
EX TA9AS
Cep.Tel.: 0532 156 44 33
E-Posta & Facebook : ta5iw@hotmail.com
Sen ne kadar anlatırsan anlat herşey karşındakinin seni anladığı kadardır. Hz.Mevlana