Gönderen Konu: ITUPSAT-1 Bizi Çağırıyor !  (Okunma sayısı 2962 defa)

Çevrimdışı TB2NJL_SK

TA Callbook kaydı

Levent Postoğlu
    ANKARA
  • OM/YL
  • Paylaştıkça çoğalan tek şey bilgidir.
Ynt: ITUPSAT-1 Bizi Çağırıyor !
« Yanıtla #120 : 15 Ocak 2010, 15:48:07 »
Merhaba Atila bey,

Teşekkür ederim iyiyim umarım sizlerde iyisiniz. Estağfurullah ne haddime sizler gibi amatörlerden savunma almak:))) Evet bu cw işi bizim bayağı bir kafamızı karıştırdı. Sağolsun Bilal bey bu konuda uyarısını yaptı bende konferans sırasında Bilal beyin bu tespitini echolinkte mesajlar kısmından yazdım. Hatta TA4C de bu konuya değindi ama konu başka tarafa gitti. Bunun üzerine mesajım üzerine tekrar gündeme geldi ve WW2L, NA5B www.turkkonferans.org de 11.01.10 tarihinde inceleme sonucunda bunun FM modülasyonu olduğunu belirttiler.   

Neyse umarım bundan sonra amatörler olarak daha çok katılımımız olur, bu dinleme ve gönderme konusunda. Türk amatörler olarak uydumuza biz sahip çıkmaz isek gördüğümüz gibi yabancı amatörler sahip çıkıyor... Artık modülasyon FM olduğuna göre bahanemizde kalmadı :))))

Elimiz mahkum destek vereceğiz bu uydumuza artık:)))) Bir sonraki uydu çalışması, bizim  bu uyduya vereceğimiz desteğe bağlı gözüküyor.

73's,

Levent, TB2NJL
Levent POSTOĞLU, TB2NJL

Herkese 73's. Bitiniz bol olsun.
39'52'26 Kuzey, 032'39'99 Doğu,
KM69HU99XA,  Ankara / TURKIYE

web: www.postoglu.com
mail: levent@postoglu.com
 tlf:  0 532 542 43 94

Çevrimdışı TA1DX

« Yanıtla #121 : 28 Ocak 2010, 18:04:54 »
Artık benim de bir sertifikam var..  Dinlemeyi 8 yaşındaki oğlumla yaptık, inanın onun sevinci benden fazlaydı.. Hele uydunun, araba aküsünden bile küçük olduğunu duyunca yüzündeki ifadeyi görmeliydiniz. 

Bana bu heyecanı yaşatan, gelecek nesillerin zihninde yeni bir ışık yakan  Sayın Prof. Dr. Rüstem Aslan ve değerli çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ederim.

Saygılarımla,
Atila TA1DX

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #122 : 01 Şubat 2010, 11:55:10 »
Atila amca,

Artık mesajlarınıza wav dosyası da ekleyebiliyorsunuz. (Max. 768 KB) Sizin dinlediğiniz uydu kayıtlarını paylaşsanız da biz de duysak.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TB2NJL_SK

TA Callbook kaydı

Levent Postoğlu
    ANKARA
  • OM/YL
« Yanıtla #123 : 24 Şubat 2010, 15:58:34 »

Merhaba,

itupsat sayfası yenilenmiş katılımcı sayısındada artış var;

http://usl.itu.edu.tr/

73's

Levent, TB2NJL
Levent POSTOĞLU, TB2NJL

Çevrimdışı TB2NJL_SK

TA Callbook kaydı

Levent Postoğlu
    ANKARA
  • OM/YL
« Yanıtla #124 : 10 Mart 2010, 11:09:51 »

Merhaba,

Lütfen aşağıdaki linke tıklayıp mini ankete katılalım, amatörler olarak bizim projemize destek verelim.

İTÜ sitesinden alıntı:

Radyo Amatörleri; 9 Ocak 2010 Cumartesi günü "Türkiye'de Uzay Teknolojileri Çalışmaları ve İTÜpSAT1" konulu konferansta konuşulan TR-1-AMATORSAT projesinde bulunmasını istediğiniz altsistemleri ''Mini Anketi'' doldurarak bize bildirebilirsiniz.

Link:

http://usl.itu.edu.tr/tr/mini-anket

73's

Levent POSTOĞLU, TB2NJL
Levent POSTOĞLU, TB2NJL

Çevrimdışı TB2NJL_SK

TA Callbook kaydı

Levent Postoğlu
    ANKARA
  • OM/YL
« Yanıtla #125 : 30 Mart 2010, 09:54:07 »
Bu 3 Nisandaki ekolinkte türkkonferans odasındaki süpriz konu ne acaba :)

73's

Levent, TB2NJL
Levent POSTOĞLU, TB2NJL

Çevrimdışı TA3CD

« Yanıtla #126 : 30 Mart 2010, 15:19:02 »
Az önceki geçişte ,uyduyu, vx7 cihaz ve diamond SRH519 anten kombinasyonu ile duyup ses kaydını yaptım..

Çevrimdışı TA4C

« Yanıtla #127 : 31 Mart 2010, 02:02:18 »
Merhaba,
Arkadaşlarımız mutlaka destek vermeleri gerekir.
Programlarla uğraşmak zor geliyorsa aşağıdaki adresten uyduyu takip edebilirler, uygun geçiş zamanlarını görebilirler.
http://www.n2yo.com/?s=35935
Sayfaya giriyorsunuz harita veya seçebileceginiz UYDU KARMA üzerinde ITUPSAT1 i hareketli göruyorsunuz. Sağ taraftaki (5DAY PREDICTIONS WITH GRAPHICS) tıklıyoruz.
Sağdaki haritada ev ikonunu bulunduğunuz mevkide görmelisinizki abak üzerindeki elevation ve geçiş bilgilerini doğru okunsun.
Bu abakta önce size lazım olan (Elevation) EI olarak görüceksiniz Anteniniz iyi değilse EI hanesindeki 70.00 ve üzerindeki rakkamlı olanların en sağındaki Draw yazısına tıklayarak uydunun üzerinizden geçiş çizgisini görüceksiniz, çizgileri silmek için haritanın sag altındaki Clear map a tıklamanız yeterli.
Eğer bir aylık abak görmek isterseniz abağın sol üstündeki  (Check to show ALL passes (visible and not visible) kutusunu tırnaklamanız gerekir.
Bu işlemler bitince hareketli haritaya donmek için Track ITUPSAT1 tıklamalısınız. Yakınlaştırma ve uzaklaştırma butonları sol üsttedir.
Sağdaki kutucuklardan (Draw footprint) olan anten kapsama alanını gösterime açar.
Uydumuzu dinleyerek kayıt yaparak desteklemeliyiz.
Çalışma yapan ve yapıcak arkadaşlara tesekkürler.
Saygılarımla. 73's
TA4C Uğur 73's

Çevrimdışı TB2NJL_SK

TA Callbook kaydı

Levent Postoğlu
    ANKARA
  • OM/YL
« Yanıtla #128 : 18 Temmuz 2010, 23:06:40 »
Merhaba arkadaşlar, bilindiği gibi uydumuz yaklaşık 300 gündür uzayda, sinyalinde bir zayıflama var. Pillerin ömründen dolayı. o yuzden dinleme yapıp itupsat sitesindeki sitedeki istenen gerekli bilgilerin kayıt edip gönderilmesi gerekiyor. Bu konuda desteğimize ihtiyaç var sanıyorum. Lütfen bu konuda itü'ye destek verelim. sonuçta bizim tek uydumuz. Yalnız bırakmayalım. 2. uyduya hazırlık yapılıyor. Göndereceğimiz bu bilgiler çok kıymetli bu 2. uydu açısından.

Herkese 73's

Levent POSTOĞLU, TB2NJL

Levent POSTOĞLU, TB2NJL

Çevrimdışı TA1MD

« Yanıtla #129 : 19 Temmuz 2010, 00:39:34 »
Evet uydunun sinyalinde belirgin bir zayıflama var, gerçi mevsimin yaz olmasından dolayı atmosferik etki vs. de olabilir o konuda bilgim yok. Daha önceleri uyduyu el cihazımla bile duyuyorken, şuan kazançlı antenimle neredeyse parazit alabiliyorum. Kayıt yapıp göndermek isterim ama buna hiç fırsatım olmadı.

Çevrimdışı TA2AOG_SK

« Yanıtla #130 : 15 Ağustos 2010, 10:02:16 »
Orbitron güzel bir programmış. Yanlız bir şey dikkatimi çekti. ITUPSAT'ı ve başka birtakım uyduları izledikten sonra Turksat Uydusunu (TLE dosyası geo.txt) çağırdığım. 30,9 derece doğuda gördüm. Hotbird'e baktım o da hatalı yerde çıkıyordu. Hata nereden diye birhayli aradım bulamadım. Programı kapatıp açtım düzeldi.

Yani demek isterim ki, programdaki hatalı gösterim sebebi ile aradığımız uydu alakasız yerde iken, üstümüzde zannedip bol cızırtı dinleyebiliriz. Programı arada bir kapatıp açmakta fayda var gibi.
Osman Güler
TA2CMC (eski çağrı işareti)

Çevrimdışı TA2AOG_SK

« Yanıtla #131 : 15 Ağustos 2010, 10:07:19 »
Birşey daha dikkatimi çekti, daha önce biryerlerde okumuştum, ITUPSAT'ın imalatı için "çok komponenti Karaköy'den temin ettik" gibi bir yazı idi. O yükseklikteki ısı şartlarında o komponentlere sahip cihazların çalışması gerçekten başarı.
Osman Güler

Çevrimdışı TA2AOG_SK

Osman Güler

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #133 : 31 Ocak 2020, 08:10:12 »
Kıymetli Arkadaşlar,

ITUPSAT1 10. yılında hala çalışıyor ve duyuluyor. https://www.n2yo.com/satellite/?s=35935 adresinden takip edebilirsiniz. Kendi sitesi http://usttl.itu.edu.tr/ 73

Bilal Ekmekci, TA8A
« Son Düzenleme: 31 Ocak 2020, 08:16:46 Gönderen: TA8A »