Gönderen Konu: isotron anten  (Okunma sayısı 473 defa)

Çevrimdışı TA3IHD

isotron anten
« : 16 Aralık 2018, 19:54:40 »
Arkadaşlar, 20 ve 40m ler için ISOTRON ANTEN ler konusunda, ölçüleri dahil, detaylı bilgi verebilirmisiniz.
not: anlaşılabilir bir detaylı şema ve çalışma prensibinide ekleyebilirseniz sevinirim.

Çevrimdışı TA5SO

Ynt: isotron anten
« Yanıtla #1 : 23 Aralık 2018, 00:23:06 »

Çevrimdışı TA5SO

« Yanıtla #2 : 23 Aralık 2018, 00:37:56 »

Çevrimdışı TA3E

« Yanıtla #3 : 23 Aralık 2018, 20:53:41 »
Merhaba

İzmir den TA3BS Tahsin abimiz bu antenin 3,5 ve 7 mhz olanını yapıyor

https://www.youtube.com/watch?v=ZIXPbw3cQbM

https://www.youtube.com/watch?v=yAUnENSVUoc

73
Alirıza ÖZSARAN - TA3E (TA3EL) - 555 025 16 77 
Küçük şahsiyetler; kişilerle uğraşır.
Vasat şahsiyetler; olaylarla uğraşır.
Büyük şahsiyetler; Fikirlerle uğraşır.

Çevrimdışı TA5AE

« Yanıtla #4 : 15 Ocak 2020, 05:19:56 »
@ TA3BS nin çektiği bir video. Ustamız emek etmiş ve paylaşmış. 40m için gayet küçük bir balkon anteni. İstenirse arazi anteni ve hatta dahada minyatürize düşünürsek   bir araç antenine 21-28 mhz için ölçüler dönüşebilir,  modifiye edilip izole ve sonrasında şık bir boyama ile  çok ta güzel durur.
       Teorik olarak bana, sanki  iki daireden oluşan bir  hava açık kapasitörünün içindeki bobine bağlanan konektörden oluşmuş gibi geldi. Ben teoride böyle hayal ettim. 
       Tabiki benim kafamdaki  teorik görüntüsü  her ne kadar bu olsa da, montaj ve ayar konusunun  getirdiği model  bu olsa gerek.
         Yapımı da kolay ve fırtınaya da dayanıklı  gibi. Şerit Alüminyum levha ve pvc silindir ana materyalleri oluşturuyor.  İmkan bulup yapsak  şehir ortamında verimi nasıl olurdu acaba?
           73deAdana
« Son Düzenleme: 15 Ocak 2020, 05:23:58 Gönderen: TA5AE »

Çevrimdışı TA5AE

« Yanıtla #5 : 15 Ocak 2020, 05:54:39 »
Bir alman amatörümüz hangi band için çözemedim. Nerede ise 10$ maliyet ile işi bitirmiş.
Ölçüleri burada.

Ayrıca anlatmış.
https://m.youtube.com/watch?v=ROPJhGzyeKU

Youtube da alttaki linkte de invelenmeye değer  diğer  çalışmaları var.
        Tapatalk ile cep tlf dan sabah kahvaltısı araştırması bu kadar.
        Adana dan sıcak 73.
« Son Düzenleme: 15 Ocak 2020, 06:00:12 Gönderen: TA5AE »

Çevrimdışı TA5AE

« Yanıtla #6 : 25 Nisan 2021, 02:35:30 »
Balkon anteni olarak görünüm güzel.
İnternette 80m ve 40m için kesin ölçüler de mevcut. Bu konuda 18 sayfa döküman (Türkçe çeviri) topladım. Ama verim hakkında bir data yok. Tabii ki bir magnetik loop anten değil. Türkiye'de internette bu konuda 2 amatörümüzün çalışması yayımlanmış. Yapıp deneyen, TA3BS Hasan Tahsin beye de video için  teşekkürler.
Gelelim sorularıma;
1- Yapımı basit ama. yapanlar varsa, anten verimi ve gürültü açısından değerlendirme yaparlarsa çok iyi olur.
2- Kapasitör levhaların,  Alüminyum şerit olarak değil de uzaklığı ayarlanabilir 2 disk biçiminde olmasının yön specti bakımından neticeleri neler olabilir?
Yorumlarsanız sevinirim. 73