Gönderen Konu: Depremin ağlatan telsiz anonsu  (Okunma sayısı 331 defa)

Çevrimdışı TA4CS

Depremin ağlatan telsiz anonsu
« : 15 Ağustos 2009, 11:07:20 »
17 Ağustos depreminin hemen ardından Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nün telsizlerinden yükselen anonslar şöyle:

- Merkez deprem oluyor deprem.

- Deprem oluyor deprem.

- Herkes sakin olsun, sakin olsun. Her hangi bir hasar, kayıp var mı tespit ettirelim.

- Merkez dinliyor efendim, merkez dinliyor.

- 60 evler 60 evler. deprem oldu. Batı tarafında bina komple yıkıldı.

- 8143 merkez. Merkez dinliyor. Karakolun yan tarafında da 4 katlı bina tamamen yıkıldı.

- Efendim benzinliğinin karşısındaki o 4-5 katlı ev tamamen çöktü bilginiz olsun.

- Merkez bütün ekiplere.. 3210 un (Vali Memduh Oğuz’un kodu) devrede olduğunu ve benim talimatımı beklemelerini anons edin tamam.

- Terminal yanındaki bina tamamen çöktü. Ve çok vatandaş altında kaldı. İnlemeleri var. Yardım ediyoruz fakat tamamen enkazın altında.

- Karakolun karşısındaki bina da tamamen çöktü tamam. Karakolun üzerinde de çatlaklar var, karakola girmeyin tamam.

- Tamam anlaşıldı. Binaları boşaltın.

- 8133 merkez. 4631 merkez. İgsaş sitelerinde 5 katlı bina efendim önümde çökük şu an.

- 4631 merkez neresi?

- Merkez 60 Evler İgsaş sitelerindeyim şu an.

- 8133 merkez.

- Dinliyorum.

- Anlaşıldı merkez şu anda elektrikler kesik. Kısmen de yıkıklar mevcut. Biz dışarıdayız.

- Tamam anlaşıldı.

- 3836 merkez Bağdat Caddesi’nde de birkaç bina çökmüş tamamen.

- Denizciler Caddesi’nde bazı binalarda çökmeler var.

- Anlaşıldı, anlaşıldı arka tarafta bina çöktü.

- Anlaşıldı tamam ben geliyorum.

- Bu taraftan gel dikkatli ol.

- Lojmanların buraya ambulans gelsin. Burada yaralılar var.

- (Vali Memduh Oğuz) Ekiplere söyleyin. Lüzumsuz konuşma yapmasınlar. Nöbetçi müdür bana cevap versin tamam.

- Bizim karakolun karşısında bina çökmüş çocuklar içinde

- Merkez terminalin arka tarafında bayan sıkışmış yardım istiyor.

- Anlaşıldı efendim. Bağdat Caddesi üzerinde doğalgaz kokuları yayılıyor.

- Merkez polis lojmanının yan tarafında binalarda çöküntü var. İnsanlar var altında. Buraya yardım gerekiyor.

Dürüstlük Pahalı Bir Mülktür Ucuz İnsanlarda Bulunmaz.
'' Okumazsan yerin şantiye; Dinlenmeden parmak.banma krem şantiye.''
EFELER-AYDIN
KM37WU
37° 50' 05'' N
27° 50' 22'' E

Çevrimdışı TA5FW

Ynt: Depremin ağlatan telsiz anonsu
« Yanıtla #1 : 16 Ağustos 2009, 02:11:08 »
Merhaba Çoşkun Bey,

Çok ağır olmasa da Adana - Ceyhan Depreminde benzer telsiz trafiğine Adana' da şahit oldum.
Daha sonra Adana' da çok fazla bir sorun olmadığı anlaşıldı fakat Ceyhan' dan gelen haberle sevinç boğazımıza düğümlendi.
Bir hafta boyunca Ceyhan kaymakamlık kriz masası ile Adana Valiliği Kriz Merkezi arasındaki QSO ları koordine ve tekrar ettim.
Adana Merkeze Ceyhan dan iyi haberler iletmek için dua ediyor, her kötü haberde içimiz yanıyordu. Ama elimizden birşeyde gelmiyordu. 4. gün Ceyhan' a gitme imkanım oldu ama gittiğimde içimde başka bir deprem daha oldu.
O gün kendi, kendime karar vererek elimden gelenin en iyisini yapmaya söz verdim. O gün Gaziantep den TA8A Bilal bey ve bir arkadaşı, Kayseri' den TA7S Servet bey ve bir arkadaşı bölgemize HF istasyonlarıyla geldi ve HF muhaberesini sağladılar. Ama Adana ilinde 2 3 kişide HF cihaz vardı ve bu kişilerden birisi ki, bu kişi o zamanlar camianın ileri gelen bir kişisiydi, ailesiyle Adana ilini terk etti. Bir diğeri görevliydi ve görev yerini terk edemedi. Diğerleride çok önemli değil hatırladığım cihazlarının amacına ulaşamadığıdır.

Bu yüzden değerli radyo amatörlerimize Adana ili olarak bir kez daha teşekkür eder, erdemli davranışlarından dolayı saygılarımı sunarım.
Lakin imkanları olduğu halde bir tek cihazını bile bize emanet etmeden gidenleride sizlerin taktirine bırakırım.

Bu önemli günde yüce Türk Halkına bir kez daha geçmiş olsun ve başınız sağolsun derken, bizi öldürmeyen acıların, bizleri daha güçlü kılacağını hatırlatmak istiyorum.

Ayrıca bu imkanı yakalamışken, değerli radyo amatörü arkadaşlarıma hatırlatmak isterim. Alacağınız cihazlarınızı iyi günlerde olduğu gibi ihtiyaç duyulan kötü günler içinde alarak daima hazırlıklı olmalarını unutmamaları olacaktır.
Korhan BÜKEN
73's de TA5FW

Çevrimdışı TA4CS

« Yanıtla #2 : 16 Ağustos 2009, 20:12:14 »
Malesef o acı gecenin üzerinden tam 10 yıl geçti.. Ama hala bu olayı, felaketi dün yaşamışız gibi aklımda..
Çok ürkütücü..Çok üzücü..
Binlerce insan yaşamını yitirdi..Binlerce insan sakat kaldı..Annesiz babasız ..Evlatsız kaldı ..

Yaşananlar hafızalarımızdan asla silinmeyecek..Bu yaşananlardan ders çıkarmalı. Deprem öncesinde olan kaçak yapılaşma ve yapı denetimlerin olmaması bu felaketi kat kat arttırdı..Eğer ki kaçak yapılaşmaya izin verilmeseydi ve deprem sonrasında yürürlüğe giren yapı denetim daha öncesinde yürürlükte olsaydı belkide yaşanan acılar daha az olabilecekti..
Ve bir kez daha anlaşılıyorki Deprem öldürmez.. Bina öldürür..

Bunun en güzel örneği japonyada çok sıklıkta meydana gelen büyük depremlerde can ve mal kaybının en az seviyede olması...

Dilerim ders alması gereken insanlar derslerini alır ;kaçak ve sakat yapılaşmaya hayır der.. Kimsenin insan hayatıyla oynamaya hakkı yok..

Diğer önemli bir nokta ise depremde gönüllü olarak görev alan amatör telsizcilere yeterli önemin gösterilmemesi,onlardan bahsedilmemesi ve onların yok sayılması..Gerçekten üzücü..

İnşallah Allah böyle bir felaket daha bizlere yaşatmaz.

Yaşamını yitirenlere allahtan rahmet ve sakat kalan vatandaşlarımıza da bol şifalar dilerim..

not :alıntıdır                           
EFELER-AYDIN
KM37WU
37° 50' 05'' N
27° 50' 22'' E

Çevrimdışı TA4CS

« Yanıtla #3 : 31 Ekim 2009, 12:13:08 »
 Arkadaşlarım ben teşekkür ederim. sayın hanımefendi Denizyıldızının dediği gibi gönüllü olarak görev alan amatör telsizcilere yeterli önemin verilmediği doğrudur.

şu bir gerçektirki benim için yapmış olduğum ve yapacak olduğum bu tür feleketlerde gönüllü olarak yardımlarımı kimsenin bilmesi önemli değil bu bana yaradanım tarafından seçilmiş bir görev olarak

kabullenmişimdir. ki gerçek olan her insan radyo amatörü olamaz.onun içindirki bu durumda benim için
verilecek önemin hiç bir faydası yoktur .

her şey gönlünüzce olmasını diler radyo amatörü olmaktan gurur duyarım.

aydından 73s

EFELER-AYDIN
KM37WU
37° 50' 05'' N
27° 50' 22'' E