Gönderen Konu: Radyo Amatörlüğü-Amatör Telsizcilik-Halk Bandı Telsizciliği  (Okunma sayısı 1022 defa)

Çevrimdışı TB9COP

Benim Gördüğüm Kadarıyla, Ülkemizde, Hemen Her Konuda Olduğu Gibi Radyo Amatörlüğü Konusunda da Bazı Kavramlar Israrla Birbirine Karıştırılıyor!
Teknik Anlamda Radyo Amatörü, Anten, Göndermeç -Almaç Gibi Radyo Devre Teorileri Konusundaki Mevcut Bilgisini Pratikle Birleştirerek, Bu Sistemleri İmal Eden Ve Bunlarla Belirli İşletme Ve Haberleşme Kuraları Çerçevesinde, Uzaklardaki Alıcılara Mesaj Yollama Ve Alma Faaliyetini Yürüten, Bu Arada  Söz Konusu Alanda Yeni Yeni Yaklaşımlar Gösterebilen Mahir Zeki Kişilerdir.
Radyo Amatörlüğü Faaliyeti Aslında Budur!

Radyo Göndermeçleri Ve Almaçlarının Yapısı Ve Üretilmesi Hakkında Operasyonel Hiç Bir Bilgisi Olmayan Şahıslar, Sadece Mevcut Haberleşme Mors Bilgileriyle (Buda Maalesef Çok Su Götüren Bir Konudur) Hazır Satın Alınmış Oldukları Cihazlar Üzerinden Gerçekleştirdikleri Haberleşme Faaliyetlerine de Radyo Amatörlüğü Diyorlar(!)
Bu Yaklaşım Kesinlikle Yanlıştır! Bu Tür Arkadaşlarımız Radyo Amatörü Değil, Yalnızca Amatör Telsizcilerdir. Devletin Dağıtmış Olduğu Yetki Belgesi Üzerinde de Israrla Aynı Yanlış Yapılıyor. Bir Sürücü Belgesine Sahip Olmakla, Arabanın Motorundan Anlamak Onu Dizayn Etmek Bambaşka Şeyler Olsa Gerek!

İkinci Bir Husus İse Sitede Yapılan Çok Daha Ciddi Bir Yanlıştır! Halk Bandı Cihazların Böyle Bir Sitede Satışının Yasaklanmış Olması Gerekir. Halk Bandı Cihazlar, Radyo Amatörlüğünün Alanına Teknik Olarak Girdiği Düşünülse de Frekans Sahası Olarak Girmez! Uğraşı Alanına Girmediği Gibi Bu Cihazları Kullanan Kişiler Kat-i Surette Amatör Telsizciler de Değildir!

Sitenin Bu Politikası Maalesef Kaliteyi Düşürüyor. Kendi Adıma Üzülüyor Ve Böylelikle, Entellektüel Bir Amaç Ve Faaliyet Adına Üretilmiş Bu Amatör Radyo Göndermeçlerinin, Sucu, Tüpçü ,Gibi, Tuhaf İstismarcı İnsanların Elinde,Tuhaf Amaçlarla Kullanılmasından Endişe Ediyorum!
Bazı Arkadaşların Üstelik TA Ön İşaretine Sahipken CB Cihaz Arıyorum Gibi İlanlar Vermesi de Açık Söyleyeyim Tuhafıma Gidiyor, Anlayamıyorum.
Bu Arkadaşlar Maalesef Radyo Amatörlüğünün Ne Olduğunu Maalesef Bilmemektedirler, Ya da Başka Bir Takım Amaçları Vardır. Bunu Protesto Ediyorum!

TB9COP

73

Çevrimdışı TA8A

Osman Bey,

Her hangi bir gereklilik olmadan bu sitenin kurallarının değişmesi söz konusu değildir. Bu kurallar içerisinde bu sitenin tartışma sitesi olduğu yazmamaktadır. O sebeple protesto işleminizi lütfen başka bir platformda yapınız.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TB9COP

Sayın Ekmekçi;

Bir Sorum Var - Konu Başlığı Altında Şöyle Yazıyor. 
Bu bölümde Amatör Telsizcilikle ilgili sorularınıza cevap arayabilir ve bildiklerinizi paylaşabilirsiniz.

Benim Yadıklarımı Soru Kategorisine Girmekten Öte Bir Şey Yapan Şey Nedir Bunu Anlayamadım.
Yazınının Yalnızca İşinize Gelen Kısmı Üzerinde Cevap Vermeyi Yeğliyorsunuz.
Çok Muhterem Arkadaşlarımız Konuyu Çarpıtmak İçin Ellerinden Gelen Her Şeyi Yapıyor.
Tekrar Etmemiz Gereken Bir Şey Var. CB Yani, Citizen Band,Türkçesiyle Halk Bandı Hiç Bir Zaman Radyo Amatörlüğü Kapsamına Giren Bir Frekans Olmamıştır.
Dünyanın Hiç Bir Yerinde Böyle Bir Kayıt Yoktur. CB İle Uğraşanlar Hiç Bir Zaman HAM Kapsamına Girmezler.Dünyada Radyo Amatörlüğü Kapsamında Üretilen Cihazların Hiç Birisinde 27 MHZ. Bandını Göremezsiniz!

Sayın Ekmekçi;
Maalesaef TA Belgesi Taşıyan Birisi Sıfatıyla Ticari Bir Vakayı, Amatör Bir İdeale Kurban Ediyorsunuz!
Konu Sizin Açınızdan Aynı Şey Demek İse Üyelere Neden Amatörlük Belge Numarasını Soruyorsunuz?
Sizin Bu Hareketiniz Neye Mal Oluyor Biliyor musunuz? Kendi Caddelerinin Sokaklarına Tüküren, Sümküren, İzmarit Atan,Çöp Atan Ağızlarından Küfür Damlayan  Bu Adamların, Para Kazanma Heveslerine Alet Oluyor, Onları Taçlandırıyorsunuz!
Biliyorsunuz ki Aynı Zihniyeti Taşıyan Devlet Kanadından Birileri de Bu Muhteremlere Amatörlük Belgesi Veriyor Ve Ellerine Geçirdikleri Cihazlarla Türkiyeyi HF Bandlarında Tüm Dünyaya Rezil Ediyor!
Yazıktır Günahtır! Bu İyi Bir Şey Değil!

Biz Belge Denilen Bu Kartların Sizlere Kimler Tarafından Hangi Şartlarda Verildiğini Adımız Gibi Biliyoruz! Size Verilen Amatör Çağrı İşaretleri, Sizleri Elbetteki Amatör Radyocu Yapmaz Ve  Kendi Yerinizde Kalmaya Mahkum Olursunuz ki Bunu CB Aşkıyla İtiraf Edersiniz. Gidecek Başka Yeriniz Yoktur Çünkü! Zoraki Bu Frekanslarına Yolunuz Düşse Bütün Türk Amatörlüğünü Dünyaya Rezil Edersiniz! Bunun Hesabını Sizden Soran Yok Ama Biz Soracağız!

Halk Bandı Telsizcileri!

Amatör Bandlardan Defolun!

TB9COP

Çevrimdışı TB9COP

Sayın Özler;

Burada Önemli Olan Şey, Benim Nerede İkamet Etmiş Olduğum, Veyahut Sizin Bahsettiğiniz Derneğinize Gelmem Veyahut Beni Tanımanız Gibi Ayrıntılar Değildir. Kaldı ki Bu Sadece Benim Dile Getirdiğim Bir Şey de Değildir.Sizin Bulunduğunuz Bölgeye Mahsus Bir Şey de Değildir. Bun İtiraflar İlgili Çeşitli Platformlarda Konuşulduğu Gibi Burada da Söz Arasında Yazıldı. Araştırırsanız Görürsünüz.
Radyo Amatörlüğünün Kurallarında İllada Filanca Kişilerle Görüşeceksiniz Veya Filanca Dernekte Sizi Tanımaları Gerekir Şeklinde Bir İfade de Yoktur.
Ben Bağımsız Bir Birey Olarak "Radyo Amatörlüğü" Çalışmalarıma Devam Ediyorum.

Önemli Olan Bu Hadiselerin Yaşanıp Yaşanmadığıdır.Ben Bire bir Konuyla İlgili Karşılaştığım İnsanlardan Edindiğim Duyumlarımı Yazdım. Bir Sınavda Bana Manipleye Filanca Harfi Bas Diye Söylenip, Harfi Basınca Tamam Sınavı Geçtin Deyip A Sınıfı Belge Aldım Diyen İnsanlarla Konuştum.   
Ben Şimdi Yalan Söylüyorum Öyle mi?
Kendilerine Sorun Bakalım.Bu İşe Yıllarını Vermiş Arkadaşlarınız Gidişattan Memnunlar mıymış? Ben O Zaman Sözlerimi Geri Alıyor Ve (Eğer Böyle İsem) Bu Adiliğin Bütün Sorumluluğunu Üstüme Alıyorum.
Ben Birilerine İftira Atıyor muşum Demek ki!

TB9COP

Çevrimdışı TA8A

Kıymetli Arkadaşlar,

TB9COP çağrı işaretli arkadaşın BİTLİK erişimi iptal edilmiştir. Cevabi mesajlar silinmiştir.

73

Bilal Ekmekci, TA8A
« Son Düzenleme: 31 Ekim 2009, 18:08:41 Gönderen: TA8A »

Çevrimdışı TA2KR

Sayın bilal bey amator camiasında ki arkadaşların yüzde  80 ni cb den yetişmedir.buralarda tanımışlardır telsiz denilen cihazı ...ismini bassetmiyecegim arkadaşın ama  esefle kınıyorum..tüpcünün sucunun eline geçti ise bu cihazlar bizim ve benim suçum degil...bir örnek diafon japonyada icat edildikten sonra asansörlerde kullanılıyormuş...japonlar ülkemize turist olarak geldiginde bakmışlarki çay ocakları bu cihazı kullanıyor japonların agzı acık kalmış..biz nerelerde kullanıyoruz onlar nerede kullanıyor diye..bu yazıyı okuyan herkese 73...tb2nox...Nuri korkut..

Çevrimdışı TA5MT

TA Callbook kaydı

Ümit Duran Geçili
    ADANA
  • OM/YL
  • BİN BİLSENDE BİR BİLENE DANIŞ.
cb bu işin ilk okuludur cb cihazını eline almadan amator olunursa işte cb cilerri anlamadan konu acarlar ben adanalı bir cb kulanıcısıyıım ve amator telsiz ciyim adana da yüzde 80 kadar iyi cb kulanıcıları vardır bu arkadaş gelsinde adana daki cb cilerden ders alsın biraz   incirlik ümit ten saygılarla tb5cjx

Çevrimdışı TA2ATG

Ynt: Radyo Amatörlüğü-Amatör Telsizcilik-Halk Bandı Telsizciliği
« Yanıtla #7 : 14 Aralık 2009, 00:01:42 »
Amatör telsizcilerin bir kısmının CB ye neden bu kadar düşmanlıkla baktığını hiçbir zaman çözemedim.CB bir yanı ile amatöre kısa dalga tecrübesi yaşatır.Üstelik bunu herhangi bir kanuni zorunluluk da yaşatmadan yapar.Bandı kullanan diğerlerinin sucu yada tüpçü olması sucu yada tüpçü olmayanların suçu değildir.Ben halk bandının kesinlikle yaşatılması ve düzgün şekilde kullanılması taraftarıyım.Amatörlükle hiçbir bağlantısı olmayan bu bantta ne konuşulduğu amatörü ilgilendirmediği gibi elektronikle ilgili derin konular konuşulduğu zaman da doğal olarak CB kullanıcıları bundan rahatsız olmazlar.Adı üstünde halk bandıdır.Adının halk bandı olması amatör bandın Elit bant olduğu anlamına gelmez.
Malazgirt Bizans'ın Türk'e secdesi  Bu ses insanlığa hakkın müjdesi

Çevrimdışı TB3BMA

zamanında CB DE MANDAL BASIP KONUŞAN LARIN BIR ÜST SINIFA ATLAYINCA  GELDİĞİ YERİ UNUTMASINI
ESEFLE KINIYORUM...... FREKANSI NE OLURSA OLSUN HAVAYA ÇIKAN HERKESİ KUTLUYORUM ........BU AGABEYIMIZ HF DE BIZI NEKADAR TEMSIL EDIYOR ACABA ONUDA MERAK EDIYORUM EGITIMI NEDIR KULTURU NEDIR KOCA BIR ULUSU TEMSIL ETME YETKISINI KIM VERMISTIR HEP MERAK KONUSUDUR KRNDISINE BEN YANİ ŞAHSIM BÖYLE BÖYLE BIR YETKI VERMIŞ DEGILIM YA SİZ*???????????????????

Çevrimdışı TB1CMR

anlatım şekli yanlış  burasıda yeri değil.Arkadaşımızın bazı dertleri olduğu açık lakin sapla samanı birbirine karıştırdı olmadı.....benim anladığım cb deki kötü gidişatı amatör bandlara taşınmasını istemiyor.amatör belgeyi aldık diye cb yi bırakacak değiliz ki böyle bir kuralda yok.tamamiyle yaklaşım yanlış öfkeyle kalkan zararla oturur.. bazen insanlar öfkelerine mani olamıyorlar....elbette tamamiyle eğitimle ilgili sorunlar bunlar herşeyin daha iyi olması temennilerimle saygılar...tb1cmr Alp Norgaz
TAVSİYE EDİLEN PROJELERDE MUTLAKA ANA KAYNAĞINA BAKIN

UNUTMAYALIMKİ YARIM DOKTOR CANDAN EDER

TB1CMR    05319884171