Benim Gördüğüm Kadarıyla, Ülkemizde, Hemen Her Konuda Olduğu Gibi Radyo Amatörlüğü Konusunda da Bazı Kavramlar Israrla Birbirine Karıştırılıyor!
Teknik Anlamda Radyo Amatörü, Anten, Göndermeç -Almaç Gibi Radyo Devre Teorileri Konusundaki Mevcut Bilgisini Pratikle Birleştirerek, Bu Sistemleri İmal Eden Ve Bunlarla Belirli İşletme Ve Haberleşme Kuraları Çerçevesinde, Uzaklardaki Alıcılara Mesaj Yollama Ve Alma Faaliyetini Yürüten, Bu Arada Söz Konusu Alanda Yeni Yeni Yaklaşımlar Gösterebilen Mahir Zeki Kişilerdir.
Radyo Amatörlüğü Faaliyeti Aslında Budur!
Radyo Göndermeçleri Ve Almaçlarının Yapısı Ve Üretilmesi Hakkında Operasyonel Hiç Bir Bilgisi Olmayan Şahıslar, Sadece Mevcut Haberleşme Mors Bilgileriyle (Buda Maalesef Çok Su Götüren Bir Konudur) Hazır Satın Alınmış Oldukları Cihazlar Üzerinden Gerçekleştirdikleri Haberleşme Faaliyetlerine de Radyo Amatörlüğü Diyorlar(!)
Bu Yaklaşım Kesinlikle Yanlıştır! Bu Tür Arkadaşlarımız Radyo Amatörü Değil, Yalnızca Amatör Telsizcilerdir. Devletin Dağıtmış Olduğu Yetki Belgesi Üzerinde de Israrla Aynı Yanlış Yapılıyor. Bir Sürücü Belgesine Sahip Olmakla, Arabanın Motorundan Anlamak Onu Dizayn Etmek Bambaşka Şeyler Olsa Gerek!
İkinci Bir Husus İse Sitede Yapılan Çok Daha Ciddi Bir Yanlıştır! Halk Bandı Cihazların Böyle Bir Sitede Satışının Yasaklanmış Olması Gerekir. Halk Bandı Cihazlar, Radyo Amatörlüğünün Alanına Teknik Olarak Girdiği Düşünülse de Frekans Sahası Olarak Girmez! Uğraşı Alanına Girmediği Gibi Bu Cihazları Kullanan Kişiler Kat-i Surette Amatör Telsizciler de Değildir!
Sitenin Bu Politikası Maalesef Kaliteyi Düşürüyor. Kendi Adıma Üzülüyor Ve Böylelikle, Entellektüel Bir Amaç Ve Faaliyet Adına Üretilmiş Bu Amatör Radyo Göndermeçlerinin, Sucu, Tüpçü ,Gibi, Tuhaf İstismarcı İnsanların Elinde,Tuhaf Amaçlarla Kullanılmasından Endişe Ediyorum!
Bazı Arkadaşların Üstelik TA Ön İşaretine Sahipken CB Cihaz Arıyorum Gibi İlanlar Vermesi de Açık Söyleyeyim Tuhafıma Gidiyor, Anlayamıyorum.
Bu Arkadaşlar Maalesef Radyo Amatörlüğünün Ne Olduğunu Maalesef Bilmemektedirler, Ya da Başka Bir Takım Amaçları Vardır. Bunu Protesto Ediyorum!
TB9COP
73