Gönderen Konu: TELSİZ VE RADYO AMATÖRLERİ KOZAN'DA BULUŞTU...  (Okunma sayısı 262 defa)

Çevrimdışı TB5CLA

Adana, Osmaniye, Mersin, Kahraman Maraş ve Gazi Antep'te çalışmalarını sürdüren 60 telsiz ve radyo amatörü Kozan’da bir araya geldi.
Kozan'daki telsiz ve radyo amatörlerinin davetlisi olarak ilçeye gelerek Atatürk parkında buluşan amatörler, olağan ve olağanüstü durumlarda en hızlı şekilde organize olarak, sivil iletişim koordinasyonunu sağlayabilmek ve kanunlarla amatör telsizcilere tanınan imkanlar kapsamında ilgili kurumlara verilebilecek destek konusunda fikir alışverişinde bulundular.
Son yıllarda dünyada ve Türkiye'de yaşanan doğal afetlere dikkat çeken amatör telsizciler, sivil savunma birlikleri kadar, telsiz ve radyo amatörlerine de olası durumlarda iletişimin sağlanması açısından önemli görevler düştüğünü, Türkiye'nin bir çok noktasında  ticari kaygı gözetmeksizin büyük bir sevgi ve özveriyle radyo amatörlüğüne gönül veren binlerce amatör olduğunu kaydettiler.İlçenin tarihi ve doğal güzelliklerini de gezen amatörler, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan'dan Aşağı ve Yukarı Çarşı'da devam eden restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldılar.Dağılcak piknik alanındaki etkinliğin ardından belediyece restorasyonu tamamlanarak Butik Otel olarak hizmete sunulan Yaverin Konağı'nda gezen amatörler, tarihi Kozan Kalesine çıkarak yanlarında bulundurdukları telsizlerle amatör radyoculara tahsis edilen frekanslardan başta İstanbul ve Muş olmak üzere Türkiye'nin değişik bölgelerindeki radyo amatörleri ile çevrime çıkarak iletişim kurdular.Telsiz ve radyo amatörleri Mayıs ayında Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde bir araya gelmek üzere şehirden ayrıldılar.
EROL KARAOĞLAN

Çevrimdışı TB5CLA

Ynt: TELSİZ VE RADYO AMATÖRLERİ KOZAN'DA BULUŞTU...
« Yanıtla #1 : 22 Ekim 2009, 23:11:54 »
BİZLERİ YANLIZ BIRAKMAYAN BAŞTA GAZİANTEP DEN TA 8L VE ARKADAŞLARINA YİNE KAHRAMANMARAŞTAN GELEN AMATÖR ABİLERİMİZE VE ADANA,MERSİN,OSMANİYE,KADİRLİ GİBİ YERLERDEN GELEREK BİZLERE YARDIMCI OLAN ARKADAŞALRIMIZA ÖZELLİKLEDE TA 5 Cİ ERGÜN BEYE TEŞEKKÜR EDERİZ...
EROL KARAOĞLAN

Çevrimdışı TB5CLA

« Yanıtla #2 : 22 Ekim 2009, 23:57:29 »
EK FOTOĞRAFLARDAN BİR KISMI
EROL KARAOĞLAN

Çevrimdışı TA1O

« Yanıtla #3 : 23 Ekim 2009, 01:35:05 »
.

Çevrimdışı TA8L

« Yanıtla #4 : 23 Ekim 2009, 08:17:24 »
Erol hocam bizlerde sizinle birlikte olmaktan mutluluk duyduk.
Telsiz ve Radyo Amatörlerinin Kozan'da buluşması ile ilgili tüm resimleri  www.grad.org.tr  web sayfamızdan indirebilirsiniz.
Selamlar
TA8L
Enver İLİKÇİOĞLU
ta8l@yahoo.com
www.grad.org.tr
05054842418
GAZİANTEP

Çevrimdışı TA8OS

« Yanıtla #5 : 23 Ekim 2009, 10:55:40 »
BAŞTA TA5Cİ OLMAK ÜZERE BU ORGANİZASYON DA EMEĞİ GEÇEN TÜM AMATÖRLERE VE KOZAN BELEDİYE BAŞKANI SAYIN KAZIM ÖZGAN BEY E TEŞEKKÜRLER. 73
Orhan SABAHLAR
TA8OS  GAZİANTEP
Eski Çağrı Kodum TA8OSS

Çevrimdışı TA5FW

« Yanıtla #6 : 23 Ekim 2009, 16:09:56 »
Merhaba,

Bu güzel ortamda eski dostlarla bir arada olmak güzeldi. Zevkli anlar yaşamamıza ön ayak olan herkese teşekkürler.
Yanlız bu toplantıların bizlere eğlenceli hatıralar bırakırken, çalışmalarımız adınada bazı getirileri olmalı diye düşünüyorum.
Sevgi ve saygı içinde, beraberce birşeyleri planlamak, emek vermek, masraf etmek ve neticesinde bir bölgeye hizmet veren bir sistemi yada o sistemin bir parçasını kurmanın çok daha önemli olduğunu düşünüyorum.

Bu organisazyonun bölge amatörlerinin ikinci toplantısı olması ve özelliklede amatör telsizciliğin atılım yaptığı bir ilçede olmasının, 60 kişilik bir amatör grubunde destek vermesini olduça anlamlı buluyorum.
Umarım bu birliktelik faydalı projeler içinde en etkin şekilde devam ederek, ortaya kalıcı eseler çıkarmayı başarır.

Kozan' da bizlere özel anlar yaşatan ve katılarak o anlara renk katan tüm değerli radyo amatörlerine tek, tek teşekkür ediyorum.

Çalışmalarınızda başarılar ve kolaylıklar diliyorum.
Korhan BÜKEN
73's de TA5FW