Gönderen Konu: Amatörlerin Site sakinleri ve yönetimleri ile olan Sorunları ve Öneriler..  (Okunma sayısı 323 defa)

Çevrimdışı TA7L

10 yıl önce taşınma sebebiyle ara verdiğim Amatörlük faaliyetlerine yeniden başlamak üzere, oturduğum site yönetimi ikna ederek çatıya kurduğum antenlerimi, hiç kimseye zarar vermediği halde 1 ay gibi kısa bir sure sonra apartman sakinlerinin şikayeti ( şikayet gerekçeleri ve kişiler belli değil ) nedeniyle kaldırılması yönetim tarafından bir yazı ile tarafıma bildirildi. Yeni bir heyecanla ve hevesle birbir emekle standartlara uygun biçimde kurduğum sistemimi daha doğru dürüst kullanmadan kaldırma durumu ile karşı karşıya kaldık..Şikayet gerekçelerini bilmiyorum zaten ortada yazılı şikayet yok ancak çatı uzerindeki antenler cok dikkati çekmiş olmalı ki Baz istasyonu kurulduğu şeklinde bazı duyumlar kulağıma geliyor..Bu aralar yerel medyada bile bu Baz istasyonu konusu çok gündeme geliyor..Onun etkisi de olabilir...
       Bu konuda deneyimli amatör arkadaşlardan yardım bekliyorum. Kanuni ne gibi yaptırımları vardır. Apartman kat maliki olarak ortak alanların kullanımı hakkında haklarımız nelerdir.

Amatör camiamıza da  yararlı olabilecek önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim...

73s

73 s
TA7L Vedat SOMAY
e-mail : vedat@somay.com.tr
web: www.somay.com.tr
gsm: 532 325 22 00

Çevrimdışı TA4CS

Selamlar öncelikle kullandığınız hf ve 5 waat üzeri vhf&uhf cihazlarınkayıtlı ve güvenlik sertifikası ölçümlerinin yapılması gereklidir. güvenlik sertifikasındaki önerilen mt kesinlikle bire bire uygulanmalı ve antenlerden gelen kaploların dış kısımlarına izole edilmesi gereklidir topraklamanın ve filitlerin olması gereklidir yani yasanın yaptırımını bire bir uyarsanız kesinlikle bir sorun olmayacağını söyleyebilirim.aksi taktirde istasyonunuz kuralların çercevesinde eksiklerinizden dolayı şikayetcilerin haklı durumu söz konusundadır sizin istasyondaki eksik olanlar varsa tamamlamanızı dilerim bu konu hakkında konuşalım siteden diğer arkadaşlara ön bilgi olması açısından aydından 73s
Dürüstlük Pahalı Bir Mülktür Ucuz İnsanlarda Bulunmaz.
'' Okumazsan yerin şantiye; Dinlenmeden parmak.banma krem şantiye.''
EFELER-AYDIN
KM37WU
37° 50' 05'' N
27° 50' 22'' E

Çevrimdışı TA5FW

Merhaba

Oturduğum apartmanda 3 yıldır yöneticilik yapıyorum ve kat mülkiyeti kanuna göre şayet yönetim binaların üzerilerine anten, baz istasyonu, güneş enerjisi vs.. gibi unsurlar takılmaz kararı almışsa bu konuda şansınız yoktur. Antenlerinizi sökmek zorundasınız. Fakat ortada böyle bir karar yoksa ve birkaç kişinin bilip, bilmeden medyadan yada yarım akıllılardan duyduklarıyla hareket ederek şikayet edildiyseniz, olay daha kolay durumdadır. Derhal başta yöneticini olmak üzere site sakinleriyle görünüz ve antenlerin kullanım nedeninizi ve antenlerinizden çıkan gücün ne kadar düşük olduğunu ve sadece günde bir kaç saat bu antenlerin faal olacağını anlatınız.
Ayrıca meydaha gelebilecek enterferanslarda sorunu çözmek için gerekeni yapacağınızı taahüt edin ve yazılı belge vermeyi teklif ediniz.

Bu şekilde insanları bilgilendirerek sizin istasyonunuzun GSM baz istasyonlarından, şehir içinde yayın yapan kanunsuz FM ve tv istasyonlarından milyon kez zararsı, sorunsuz ve hatta acil afet durumlarında ne kadar faydalı olabileceğinide anlatınız.

Adana' dan Selamlar
Korhan BÜKEN
73's de TA5FW

Çevrimdışı TA3CP

Merhaba,
Konu ile ilgili cevabım kat malikleri kanununa atıfta olmayacak ama kendi antenim için denediğim yolu anlatabilirim.
Üst kat komşulardan herkes ile sık görüşen birisinden (yönetici olabilir) bir pazar günü anten kurmak için yardım istenir. Evde iki televizyon olduğu eşiniz ile televizyon kavgası yapmak istemediğiniz için eski analog televizyonu kendi odanıza kuracağınız gibi serzeniştlerle ve televizyon çok eski olduğu için ancak bu anten ile çalıştığı kandırmacası uygulanır. Bu sırada evde eski bir TV garanti olsun diye bulundurulur. Anten kurulum işi bittikten sonra bir çay içilir. Komşu, evine gittikten sonra odaya kadar gelen anten kablosunun ucuna istenilen alıcı verici bağlanır.
Ben geçen hafta sonu bunu denedim ve olumlu sonuç aldım.
Elbette ortak kullanım alanlarında (özellikle çatı vb) her sakinin hak sahibi olmasından dolayı sanırım ilk yol diğer komşuların (en azından konuya olumsuz yaklaşan) onayını almak veya antenin zararsız olduğunu anlatmak olacak.
73
TA3CP Haluk, 73

Çevrimdışı TA3ATA

BRAVO HALUK.."TİLKİ"LİK GEREKİYOR DEMEK Kİ BU VE BENZERİ DURUMLARDA.. 
AMA BUNA RAĞMEN SESİNİ DUYAMIYORUM...
DUYUŞMAK ÜMİDİYLE..
TÜM ARKADAŞLARA SORUNSUZ İSTASYONLAR,BOL DX'LER....
TB3JJ..M.TURGAY...73'LER
***UNUTMA...!!   
SANA IŞIK TUTANA ARKANI DÖNERSEN; GÖRECEĞİN TEK ŞEY KENDİ KARANLIĞINDIR..***

TA3ATA.M.TURGAY
Best Regards
(Ex..TB3JJ)
ta3ata@hotmail.com