Gönderen Konu: GSM Firmalarının frekansları;  (Okunma sayısı 466 defa)

Çevrimdışı TA1O

GSM Firmalarının frekansları;
« : 10 Ekim 2009, 21:44:40 »

Değerli arkadaşlar, Cep telefonların sinyallerinin yetersiz olduğu bazı yerlere GSM Repeaterlar koymak istiyorum.

Bu konuda çalışmış arkadaş var mı bilgi verirse çok memnun olurum.

3 Gsm firmasının çalıştığı frekanslar 3G frekansları nerlede. Genelde Bu repeaterlar tek banda olarak satılıyor uygun fiyatlı olanlar. 900 / 1800 ve 3G olanı.

Nasıl bir yol izleyebilrim.

Teşekürler

Çevrimdışı TB1X

Ynt: GSM Firmalarının frekansları;
« Yanıtla #1 : 11 Ekim 2009, 08:04:33 »
merhaba;

Böyle bir ekipman işinizi görebilir, hangi operatörü kullanıyorsunuz acaba? frekans detayı için soruyorum.

hoşçakalın.

Çevrimdışı TA1O

« Yanıtla #2 : 11 Ekim 2009, 11:03:54 »

Turkcell daha çok kullanıyorum, Ama diğer firmalar içinde bilgi alabilirsem sevinirim.

Çevrimdışı TB1BTJ

« Yanıtla #3 : 18 Ekim 2009, 14:01:38 »
değerli amatörler,bahse konu frekanslar amatörlükle ilgili degil bunları yazıp çizeceksek veya merak edeceksek burası da yeri degil. bence bu gibi konuları elektronik haberleşmenin hudutları içinde fakat amatör telsizciliğin hudutları dışındadır 73 TB1CTJ
TB1BTJ
OP.JAN ACEMOĞLU
LOC.KN41LB

Çevrimdışı TA5FA

« Yanıtla #4 : 10 Kasım 2009, 21:24:18 »
Son mesajı yazan arkadaş yeri değil demiş (Anlaymadım)
Çalışma Tekniği
Bilindik repeaterler gibi değil  Full dublex çalışır aynı ferekansı alır ayrı bir antenle aynı frekansta ( iki anten arasındaki izolasyon değerleri nominal sağlandığı takdirde ) yayın yapar. Dijital bir haberleşme olduğundan  herşey  yolundaysa ya çalışır yolunda diğilse  çalışmaz  Çok çesitli etkenleri vardır. Daha çok detayı vardır burada sayamadığım.
Bir arkadaşında bahsettiği gibi iki tipte aktarıcı özelliği vardır.
1-Band select (Komple 900 yada 1800 veya ikisinide) aktarır 2-Kanal select  tamamen GSM hücre planlama desteğiyle tasarlanır seçilen kanallar haricinde aktarım yapmaz.

Yasal Sorumluluk
Hernekadar Jammer olayına BTK pek çözüm bulamasada  Repeaterler daha profesyonel aletler olduğundan öyle ben kurdum oldu bitti olmuyor çok büyük yasal yaptırımları var ve GSM operatörlerinin lisanları dahilinde  özel izinle kurulan aletlerdir. (Aynı Amatör Repeaterlerde  olduğu gibi)

Zaten heryerde bulunan bir aletde değil olarak biliyorum bulunsada üste yazdığım etkenlerden sorunsal bir sarmala girmemeniz açısında uzak durmanızı öneririm.

Kişisel bilgilendirmendir.

https://www.youtube.com/user/ta5fa?sub_confirmation=1
https://ta5fa.blogspot.com/
İzle >>> https://youtu.be/Kt_XnG0Th4M      Sonuç ;      "Etkili iletişimin %20'si bildikleriniz ve %80'i bildikleriniz hakkında nasıl hissettiğinizdir." - Jim Rohn

Çevrimdışı TB1BTJ

« Yanıtla #5 : 11 Kasım 2009, 16:17:49 »
Son mesajı yazan arkadaş yeri değil demiş (Anlaymadım)

TB1BTJ
OP.JAN ACEMOĞLU
LOC.KN41LB

Çevrimdışı TB1BTJ

« Yanıtla #6 : 11 Kasım 2009, 16:28:24 »
amatör arkadaşım ,
Son mesajı yazan arkadaş yeri değil demiş (Anlaymadım) demişsiniz bence bu gibi konuları elektronik haberleşmenin hudutları içinde fakat amatör telsizciliğin hudutları dışındadır  cümlesinin neresi yanlıştır bana izah ederseniz ben de aydınlanmış olurum amatörlükle ilgili bir çok  kaynak araştırdım ancak bu  tip gsm tekrarlayıcılarıyla ilgili bir şey göremedim yinede siz yeridir ve amatörlüğün hudutları içindedir diyorsanız söyleyecek sözüm yok zaten cümlenin başında bence diyorum sizce farklıyısa fikir alışverişi yapabilirsiniz.
73 TB1CTJ
TB1BTJ
OP.JAN ACEMOĞLU
LOC.KN41LB