Gönderen Konu: "Radyo Amatörlüğü" dersi hayata geçirildi.  (Okunma sayısı 248 defa)

Çevrimdışı TA9J

----------------------------------------------------------------------------------------------------
Aşağıdaki yazı  http://www.ta3km.org/index.asp?id=883 adresinden aynen alınmıştır. Başta TA3BN Nuri Boylu bey olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Akademik ortamda böyle bir faaliyetin gerçekleştirilmesi amatör telsizciliğin gelişmesinde önemli katkılar sağlayacaktır.  Galiba şimdiki nesil çok şanslı. Bizim böyle bir imkanımız hiç olmadı. Umarım ders alanlar hakkını verirler. Hem akademisyen hem de radyo amatörü olarak gurur duydum.
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Üniversitelerde 2009-2010 öğretim yılının 28 Eylül'de başlamasıyla, bu sene ilk kez İzmir Meslek Yüksek Okulu Elektronik haberleşme programında "Radyo Amatörlüğü" dersi hayata geçirildi. Dernek başkanımız Nuri Boylu (TA3BN) tarafından verilmeye başlanan ders, pazartesi günleri örgün öğretim için 13:30 - 15:10 ve ikinci öğretim için 17:00 - 18:40 saatleri arasında teorik ve uygulamalı kapsamıyla öğrencilere sunulmaktadır.

Radyo amatörlüğünün bir ders olarak üniversitelerde okutulması geçen sene üniversite senatosundan geçerek İzmir Meslek Yüksek Okulu Elektronik haberleşme programına ilave edilmesiyle gündeme gelmişti. Türk Radyo Amatörlüğü tarihine geçen bu başarılı çalışma DEU İzmir Meslek Yüksek Okulu Müdürü Sayın Prof.Dr Şevkinaz Gümüşoğlu, Sayın Özgür Öz (TA3GD) ve İsa Tuğrul Saygın (TA3BH) tarafından gerçekleştirilmiştir.

Bilindiği gibi, radyo teknolojilerinin gelişimine, tarih boyunca amatörler öncülük etmiştir. Radyo sistemleri konusunda eğitim gören gençler için amatör radyoculuk, iki açıdan çok önemli faydalar sağlayacaktır:

1. Amatör bakış açısı, mevcut tekniklerin pratik olarak incelenip anlaşılmasında verimli, etkileşimli ve eğlenceli bir eğitim altyapısı sunar. Elektronik iletişimin esaslarının gençler tarafından en etkili bir şekilde kavranabilmesi amatör radyoculukla mümkündür.
   2. Telekomünikasyon mevzuatında amatör radyocular için gerek deneysel amaçlara yönelik, gerekse işletmesel haklar verilmiştir. Lisanslı amatörlerin liderliğinde kurulacak üniversite ve klüp istasyonlarında gençlere uygulamalı eğitimlerin verilmesi mümkündür. Bugün Türkiye'de eğitim amaçlı olarak bir radyo vericisi imal edip, deneyebilmenin yegane yolu amatör radyoculuktur.

Radyo amatörlüğünün üniversitelerde ders olarak okutulması gençlere sağladığı faydaların yanısıra, Türk radyo amatörleri ve toplumumuz için de olumlu bir gelişmedir.

Gelişmiş ülkelerde radyo amatörlüğünün de yaygın olduğu bilinmektedir. Bugün itibariyle, dünya sıralamasında radyo amatörlüğünde hak ettiği yerde olmayan ülkemiz için yeni amatörlerin yetişmesi umut verici bir gelişme olacaktır.

Bilindiği gibi, coğrafi ve jeolojik özellikleri itibariyle ülkemiz depremler ve diğer doğal afetler tarafından sık sık tehtid edilmektedir. Bütün mevcut enerji ve haberleşme sistemlerinin çöktüğü durumlarda bile, Amatör radyoculuk afet haberleşmesinde kullanılabilecek tek yedek haberleşme sistemi olarak topluma hizmet edecektir.

Bütün bu konular bir bütün olarak değerlendirildiğinde, Radyo amatörlüğünün üniversitelerde ders olarak okutulmasının Türkiye'de amatör radyoculuk tarihinde bir dönüm noktası olduğu görülmektedir. Şubemizin bu süreçte önemli bir payının olması, üyelerimiz açısından gurur vericidir. Bu bilinçle çalışmalarda emeği geçenleri kutlar, yeni öğretim yılında öğrencilere başarılar dileriz.

Çevrimdışı TA2E

Ynt: "Radyo Amatörlüğü" dersi hayata geçirildi.
« Yanıtla #1 : 07 Ekim 2009, 02:11:31 »
Bu derslere kaynaklık etmesi için Sayın Tevfik Kazancıoğlunun TA1HZ basımını yaptığı Kitabın kılavuz kitap,başucu kitabı olmasını öneriyorum.

Bu kitap Türkiyenin iftiharıdır.

Tevfik ve arkdaşlarını tekrar tebrik ederim.
TA2JU
Çağrı işareti olmayan ve bitlik'te resmi olmayanlara cevap vermeyeceğim.
TA2E

Çevrimdışı TA3ATA

Ynt: "Radyo Amatörlüğü" dersi hayata geçirildi.
« Yanıtla #2 : 26 Ekim 2009, 01:29:35 »

Radyo amatörlüğünün üniversitelerde ders olarak okutulmasının Türkiye'de amatör radyoculuk tarihinde bir dönüm noktası olması sürecinde TRAC KONAK ŞUBESİ'nin önemli bir payının olması; İZMİR RADYO AMATÖRLERİ ve dolayısı ile TÜRKİYE RADYO AMATÖRLERİ açısından gurur vericidir.

Bu nedenle; özellikle TA3GD Özgür ÖZ hocayı ve TA3BN NURİ BOYLU bey ile bu arkadaşlarımızın nezdinde çalışmalarda emeği geçenleri içtenlikle kutlarım...

TB3JJ..M.TURGAY..73'LER
***UNUTMA...!!   
SANA IŞIK TUTANA ARKANI DÖNERSEN; GÖRECEĞİN TEK ŞEY KENDİ KARANLIĞINDIR..***

TA3ATA.M.TURGAY
Best Regards
(Ex..TB3JJ)
ta3ata@hotmail.com